Aluevaalien tulos Pohjois-Karjalassa

Historian ensimmäiset aluevaalit käytiin sunnuntaina 23.1.2022 ja Kokoomus oli aluevaalien voittaja valtakunnallisesti suurimalla kannatusosuudella.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella Kokoomus sijoittui kolmanneksi 8 paikalla ja 13,7 % kannatusosuudella.

Kokoomus kasvatti kannatustaan Pohjois-Karjalan alueella suhteessa kuntavaaleihin peräti 2,0 %-yksiköllä. Myös lähes jokaisessa Pohjois-Karjalan kunnassa Kokoomuksen kannatus kasvoi; mm. Heinävedellä 12,5 %-yksiköllä, Rääkkylässä 11,0 %-yksiköllä ja Kontiolahdessa 5,7 %-yksiköllä.

Valituiksi Pohjois-Karjalan aluevaltuustoon Kokoomuksen listalta tulivat Timo Elo, Karita Kaita, Matti Ketonen, Kari Kulmala, Pekka Nuutinen, Aulikki Sihvonen, Laura Tiittanen ja Anssi Törmälä. Varavaltuutetuiksi tulivat valituiksi Reijo Kortelainen, Jenni Laasonen, Enni Ikonen, Jouni Porokka, Henna Piironen, Emilia Ihanus, Esa Silvennoinen sekä Marjo Vallius-Hyttinen.

Kokoomuksen Pohjois-Karjalan aluevaltuustoryhmä järjestäytyi tiistaina 8.2. ja valitsi ryhmän puheenjohtajaksi Timo Elon ja varapuheenjohtajiksi Aulikki Sihvosen sekä Kari Kulmalan. Valtuustoryhmään kuuluvat 8 valtuutettua ja kolme ensimmäistä varavaltuutettua. Valtuustoryhmän kuvineen löydät täältä.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja
Eeva-Liisa Perki-Latvaniemi
050 567 0170
eeva-liisa.perki-latvaniemi@kokoomus.fi

Piirin puheenjohtaja
Jouni Holopainen
040 709 1052
jouni@jouniholopainen.eu

Valtuustoryhmän puheenjohtaja
Timo Elo
050 511 8293
timo.elo@kokoomus.fi

Kategoriat: Uutiset