Kunnan elinvoima syntyy paikallisesti

Kunnan elinvoima lähtee paikallisista yrityksistä ja yhdistyksistä – ihmisten omasta tekemisestä. Elinvoima syntyy ihmisten aktivisuudesta ja yritteliäisyydestä ja kunnan tehtävä on tämä mahdollistaa. Tässä Kokoomus eroaa vasemmistopuolueista, jotka vannovat julkisen vallan merkitykseen ihmisen kokonaisvaltaisessa ”ohjaamisessa”. Kunnissa olosuhteet ovat erilaisia, mutta samat perusperiaatteet pätevät: mitä enemmän yrittäjämyönteisyyttä, yhdistystoimintaa ja uusia ideoita, sitä enemmän elinvoimaa ja sosiaalista elämää.

Kunnan ei tarvitse vain seurata sivusta, miten yrityksillä menee. Se voi tekemisillään vaikuttaa siihen, että yritykset menestyvät. Me haluamme, että kunnan jokaisessa päätöksessä arvioidaan päätöksen vaikutukset yrittäjille. Kun kunta tarjoaa palveluja, sen on kuunneltava yrityksiä: jos yritys pystyy osoittamaan, että se voi tuottaa kunnan järjestämän palvelun laadukkaammin tai edullisemmin, on palvelun tuotanto avattava kilpailulle. Kilpailutukset pitää jakaa sopiviin osiin niin, että myös pienillä yrityksillä on mahdollisuus osallistua kilpailutuksiin. Siksi kunnan ja yrittäjien välinen vuoropuhelu on tärkeää.

Kokoomukselle on tärkeää, että palvelut ovat helposti saatavilla, laatu on hyvä ja valvonta pelaa. Me emme suhtaudu palvelutuotantoon ideologisesti. Olennaista ei ole, kenen palkkalistoilla siivooja tai lääkäri on. Jos yritys tekee katujen aurauksen hyvin ja kuntaa halvemmalla, yritykseltä kannattaa palvelu ostaa. Näin paikalliset yrittäjät menestyvät ja kunta säästää rahaa. Kokoomus on paras tae sille, että palvelun laatu ja verotuksen taso ovat kohdillaan.

Me olemme ”veropuolue”. Tavoitteenamme on, että kunnallisveroa ei nosteta Suomen kunnissa valtuustokauden aikana. Myös kunnallinen piiloverottaminen ja elämisen kustannusten nousu on laitettava kuriin. Jätemaksujen, sähkönsiirtomaksujen, vesimaksujen tai muiden maksujen korottaminen ei saa olla vuosittainen automaatti.

Me puolustamme ahkeruutta ja toimeliaisuutta. Se hyvä mitä toiselle annetaan, on jonkun täytynyt ensin työllään tehdä. Kun kannustetaan yrittäjyyteen ja työntekoon on jaettavaa enemmän ilman veronkorotuksia. Kokoomuslainen kuntapolitiikka on paras tae ostovoiman puolustamiseksi!

Jokaiseen kuntaan pitää saada toimiva palautejärjestelmä, jonka avulla osataan korjata arjen ongelmia. Jos lamppu on palanut, se vaihdetaan. Jos roskis on täynnä, se tyhjennetään. Hyvä kunta elää ihmisten arkea, reagoi ongelmiin ja ratkoo niitä. Kyse on halusta ja kyvystä, kuntapäättäjien ja virkakunnan viitseliäisyydestä ja toimivista systeemeistä. Ei riitä, että tiedotteet päätöksistä julkaistaan netissä ja kiinnitetään kunnan ilmoitustaululle.

Me emme kuitenkaan halua maalailla pelkkiä uhkakuvia, onhan tulevaisuus täynnä mahdollisuuksia. Uudet teknologiat tarjoavat niitä vielä enemmän, mutta asenne pitää olla kunnossa. Palvelujen järjestämiseen ja kunnan kehittämiseen pitää olla uskoa ja avointa mieltä. Me Kokoomuksessa haluamme tuoda toivoa tulevaisuuteen. Siksi meillä on sydän oikealla!

 

Tuija Kastari, kuntavaaliehdokas, valtuutettu, puoluevaltuutettu, piirihallituksen jäsen (kok)

 

Kategoriat: Blogit