Sakari Pääkkö Kuopiosta valittiin Savo-Karjalan Kokoomus ry:n uudeksi puheenjohtajaksi

Savo-Karjalan Kokoomus ry:n sääntömäärinen syyspiirikokous valitsi kokouksessaan su 11.12.2022 Sakari Pääkön Kuopiosta uudeksi puheenjohtajaksi.  Kolme kautta puheenjohtajana toiminut Jouni Holopainen ei asettunut enää ehdolle uudelle jatkokaudelle.  Sakari Pääkkö on Kokoomuksen puoluevaltuuston jäsen sekä kuopiolainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja. Hän toimii myös Pohjois-Savon hv-alueen aluehallituksen asiakaskokemusjaoston jäsenenä.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Tommi Pesonen Tohmajärveltä ja Aulikki Sihvonen Kontiolahdelta. Taloudenhoitajana jatkaa Markko Rothströmin Varkaudesta. Muiksi piirihallituksen jäseniksi valittiin Pasi Hartikainen ja Emilia Ihanus Joensuusta, Susanna Kartimo-Kröger Iisalmesta, Eeva-Liisa Perki-Latvaniemi Kuopiosta, Mauri Tolvanen Liperistä ja Maija Törmänen Joensuusta sekä Maija Svärd ja Kati Sweeney Kuopiosta.  Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Henna Hiltunen, Siilinjärveltä, Tuija Kastari Kiuruvedeltä, Jaakko Kekoni Kuopiosta ja Jari Puustinen Heinävedeltä.

Poliittisen tilannekatsauksen kokoukselle antoi Kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilä.

Heinäveden Kokoomus ry. palkittiin vuoden kokoomusyhdistyksenä Savo-Karjalassa.

Savo-Karjalan Kokoomus on asettanut täyden 15 ehdokkaan ehdokaslistan 2.4.2023 käytäviin eduskuntavaaleihin. Kokoomuksen tavoitteena Savo-Karjalan vaalipiirissä on kolme kansanedustajapaikkaa.

Piirikokous keskusteli vilkkaasti tulevista eduskuntavaaleista ja totesi, että seuraavan vaalikauden kriittiset painopisteet ovat vastuullisessa taloudenpidossa, turvallisuudessa ja kestävän hyvinvoinnin perusteissa. Erityisinä huolina kokouksen puheenvuoroissa nousivat esille kotitalouksien ostovoiman ja kotimaisen tuotannon edellytysten heikentyminen inflaation ja energian hinnan nousun takia.

Hyvinvointialueiden nykyistä rahoitusrakennetta pidettiin ongelmallisena eikä se kokouksen mielestä turvaa palvelujen oikea-aikaista saatavuutta ja laatua. Kokousväki muistutti, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen tärkein tavoite on ollut saada ihmiset nopeasti jonoista hoitoon. Toimivat palvelut vaativat riittävän rahoituksen lisäksi saumatonta hyvinvointialueen, yritysten ja järjestöjen yhteistyötä, talouden hallintaa, hyvää johtamista ja hyvinvoivaa henkilöstöä.

 

Lisätietoja:

Jouni Holopainen
040 7091052

Eeva-Liisa Perki-Latvaniemi
050 5670170

Kategoriat: Uutiset