SAVO-KARJALAN KOKOOMUS TÄYDENSI EDUSKUNTAVAALIEN EHDOKASASETTELUAAN  

Savo-Karjalan Kokoomus ry nimesi viikonvaihteessa kolme uutta ehdokasta kevään 2023 eduskuntavaaleihin.

Ehdokkaiksi asetettiin asiakkuusjohtaja Kati Hynninen Varkaudesta, yrittäjä Kari Riihola Iisalmesta ja musiikin maisteri, kulttuurialan yrittäjä Jaana Turunen Kuopiosta.

Kati Hynninen työskentelee asiakkuusjohtajana terveydenhuollon palveluissa yksityisellä sektorilla. Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja/terveydenhoitaja, AMK. Hynninen on työskennellyt aiemmin myös hoitotyössä lastensairaanhoitajana Kuopion Yliopistollisessa Sairaalassa sekä ikääntyneiden tehostetun asumispalveluyksikön johtajana. Kati Hynninen on mm. Varkauden kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen valtuuston varapuheenjohtajana ja Pohjois-Savon maakuntahallituksen jäsen.

Kari Riihola on palvelualan yrittäjä. Hänellä on monipuolinen ja laaja kokemus yritystoiminnasta, yritysjohtamisesta. Riihola on toiminut kaupan- ja ravintola-alan lisäksi myös terveydenhuollon palveluissa. Riihola toimii tällä hetkellä mm. Iisalmen kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajana ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän hallituksen varapuheenjohtajana. Riihola on tehnyt uran myös Jääkiekkoliiton aluevalmentajana ja kouluttajana.

Jaana Turunen on tunnettu kuopiolainen kuoronjohtaja, laulukouluttaja, taidehallinnon ammattilainen ja kulttuurialan yrittäjä. Turunen on myös kirkkovaltuutettu ja aktiivinen järjestötoimija mm. suunnistuksen piirissä. Turunen tuli mukaan kuntapolitiikkaan vuoden 2021 kuntavaaleissa ja toimii mm. yhdyskuntarakentamisen ja kunnossapidon palveluja tarjoavan Mestar Oy:n hallituksessa.

Savo-Karjalan Kokoomus on nyt asettanut 13 eduskuntavaaliehdokasta. Kaksi ehdokaspaikkaa jätettiin vielä myöhemmin täytettäviksi.

Aiemmin ehdolle on asetettu Markku Eestilä, Joel Elmaci, Timo Elo, Karita Kaita, Marko Kilpi, Kari Kulmala, Jenni Laasonen, Karoliina Partanen, Sakari Pääkkö  ja Marjo Vallius-Hyttinen.

Kokoomus tavoittelee kevään eduskuntavaaleissa kolmea kansanedustajapaikkaa.

 

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja
Eeva-Liisa Perki-Latvaniemi
puh. 050 5670170

 

Kategoriat: Uutiset