Kokoomus ei luuraa

Toimituspäällikkö Jyrki Utriainen kysyy kolumnissaan (Karjalainen 18.6.), missä kokoomus ”luuraa” Pohjois-Karjalassa. Vastaamme, että ei se missään luuraa, vaan on aktiivisesti vaikuttamassa kunnan- ja kaupunginvaltuustoissa ja muissa toimielimissä. Kokoomuksella on edustajansa Rääkkylää vaille jokaisen Pohjois-Karjalan kunnan päätöksenteossa. Joensuussa ja Kontiolahdella puolue on kolmanneksi suurin.

Lisäksi kokoomuslaiset toimivat maakunnallisissa luottamustehtävissä maakuntahallintoa myöten.   Ryhmämme eivät ole suurimpia , mutta silti – tai jopa sitä suuremmalla syyllä – pidämme erikoisena Utriaisen ivallista tapaa vähätellä näiden satojen ihmisten panosta kotikuntansa ja -maakunnan kehittämiseen.

Koko vaalipiirin kokoomustoiminnassa pohjoiskarjalaiset ovat hyvin edustettuina. Piirijärjestömme puheenjohtajistosta kaksi kolmesta on Ohtaansalmen itäpuolelta. Lisäksi kokoomuspuolueen politiikkaverkostot tarjoavat jäsenillemme toimivan valtakunnallisen kanavan vaikuttaa puolueen poliittiseen valmisteluun.

Kokoomuksessa eri alueita ei arvoteta suhteessa toisiinsa sen mukaan, kuinka paljon niiltä on saatu ääniä. Koko maata ja Itä-Suomea on kehitettävä kokonaisuutena.

Itä-Suomen edunvalvonta on yhteinen asiamme kunkin luottamushenkilön ja kansanedustajanedustajan asuinpaikasta riippumatta. Vain vaalipiirirajat ylittävällä yhteistyöllä voimme onnistua työssä Pohjois-Karjalan ja koko Itä-Suomen elinvoimaisuuden lisäämiseksi.

Viimeisin, Karjalaisessakin laajalti uutisoitu osoitus kokoomuksen suhtautumisesta ja sitoutumisesta Pohjois-Karjalaan on eduskuntaryhmämme esitys Joensuun ja eräiden muiden maakuntakaupunkien lentoyhteyksien turvaamiseksi. Harmi, että konkreettinen esityksemme ei saanut kannatusta hallituspuolueilta. Niiden vaihtoehtoa lentoyhteyksien turvaamiseksi edelleen odotellaan.

Kirjoituksessaan Utriainen esittää näkemyksensä myös kokoomuksen valtakunnallisesta kannatuksesta. Pitkäjänteisemmällä kuin Utriaisen suppealla, vain viimeisimmät vaali- ja galluptulokset käsittävällä tarkastelulla, kokoomuksen kannatus on pysynyt kaikista puolueista vakaimmin ja verraten korkealla tasolla.

Haluamme kannustaa kaikkia vaikuttamisesta kiinnostuneita mukaan puoluetoimintaan ja ensi kevään kuntavaaleihin siitä riippumatta, onko omia arvoja vastaava puolue suuri vai pieni. Puolustamme moniäänistä demokratiaa ja elinvoimaisia Pohjois-Karjalan ja kaikkia vaalipiirin kuntia.

 

Savo-Karjalan Kokoomus ry:n puheenjohtajisto

Jouni Holopainen, Kuopio

Emilia Ihanus, Joensuu

Aulikki Sihvonen, Kontiolahti

 

Kirjoitus julkaistu Karjalaisessa 22.6.2020

Kategoriat: Uutiset