Suomalainen laadukas ja turvallinen ruoka on turvattava myös tulevaisuudessa

Rautavaaralla 2.11. kokoontunut Savo-Karjalan Kokoomuksen hallitus painottaa maatalouden merkitystä koko Itä-Suomen aluetaloudelle ja haluaa keskustelua alkutuotannon edellytysten turvaamiseksi.

– Puheet maidon ja naudanlihan kulutuksen hillitsemiseksi ovat olleet paikoin kohtuuttomia. Itä-Suomi on vahvaa maatalousaluetta: täällä sekä liha- että maitotaloustuotteet ovat laadukasta lähiruokaa, jolla on myös merkittävä työllistävä vaikutus, toteaa Savo-Karjalan Kokoomuksen puheenjohtaja Pekka Leskinen.

Savo-Karjalan Kokoomus muistuttaa, että maatalous ja huolenpito ympäristöstä eivät sulje toisiaan pois. Ympäristökuormituksen vähentämiseksi tehtävää tutkimusta ja tuotekehitystä tuotetaan myös Itä-Suomessa.

Savo-Karjalan Kokoomus peräänkuuluttaa kokonaisvaltaista vastuullisuutta sekä ympäristöstä ja ilmastosta että viljelijöiden toimeentulosta ja kuluttajien mahdollisuudesta käyttää suomalaisia maataloustuotteita.

– Huoli ympäristöstä on aiheellista: ilmasto- ja ympäristötoimia tarvitaan meiltä jokaiselta ja nopeasti, mutta suomalaisten eriarvoistaminen ei palvele tarkoitustaan. On erikoista, jos lentomatkat mukavalle luomuviinitilalle Keski-Eurooppaan eivät ole niitä tekeville ongelma, kunhan ennen ja jälkeen vaatii soijamaitoa myös toisten kahviin. Haluamme taata laadukkaan, turvallisen suomalaisen ruoan ja niihin perustuvat elinkeinot myös tulevaisuudessa, Leskinen jatkaa.

Lisäksi Savo-Karjalan Kokoomus muistuttaa, että suomalainen elintarviketuotanto on myös huoltovarmuuskysymys.

 

Lisätietoja:

Pekka Leskinen
Puheenjohtaja
044 031 0325

Eeva-Liisa Perki-Latvaniemi
Toiminnanjohtaja
050 567 0170

Kategoriat: Uutiset