Sinä päätät

Ei ole yhdentekevää kuka päättää asioista kotikunnassasi. On helppo ajatella niin, että kyllä asiat hoituvat ja joku niistä huolen pitää. Niin pitääkin, mutta millä tavalla? Asioiden tehokas ja suunnitelmallinen hoitaminen on edellytys sille, että ihmisille jää verojen maksun jälkeenkin rahaa elämiseen.

Tällä hetkellä elämme historiallista aikaa, sillä sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kunnilta maakuntien hoidettaviksi. Kuntiin jää kuitenkin merkittävää päätösvaltaa. Kunnista tulee korostetusti koulutuksen, kulttuurin, liikuntapalveluiden, hyvinvoinnin ja elinvoiman keskuksia.

Kun sote-palvelut siirtyvät maakuntien vastuulle, voidaan valtuustossa keskittyä entistä paremmin omien vahvuuksien korostamiseen. Elinkeinotoiminnan ja yrittäjyyden vahvistaminen on joka kunnassa aina ykkösasia. Sillä saralla kokoomuksella on perinteisesti vahvaa osaamista, johon voi luottaa.

Valtioneuvos Harri Holkeri totesi aikanaan osuvasti: ”Jos maailman tilaan halutaan pysyvä parannus, ratkaisuna on koulutus, koulutus ja koulutus.” Asia ei ole vuosien saatossa miksikään muuttunut, Holkerin sanat ovat entistä ajankohtaisempia.

Koulutuksen kehittämisen lisäksi kokoomuksen tavoitteena on maksuton osa-aikainen varhaiskasvatus, johon osallistuisi koko ikäluokka. Koko ikäluokan osallistuminen varhaiskasvatukseen olisi todellista naisten ja miesten välistä tasa-arvoa pitkällä tähtäimellä.
Kokoomuksen aate- ja arvomaailma perustuvat oikeudenmukaisuuteen, ahkeruuteen, välittämiseen ja mahdollisuuksien tasa-arvoon. Kokoomus ei ole opportunistinen osto- ja myyntiliike. Meidän valtuutettuihin voi luottaa.

Markku Eestilä

Kansanedustaja

Kategoriat: Uutiset