Aulikki Sihvonen jatkaa Savo-Karjalan Kokoomuksen puheenjohtajana

Sote- ja maakuntauudistus, aidon valinnanvapauden toteutuminen palvelutuotannossa sekä tulevaisuuden kuntien tehtävät keskusteluttivat kokousta.

Savo-Karjalan Kokoomus ry:n sääntömääräinen syyspiirikokous pidettiin viikonvaihteessa Varkaudessa.  Piirijärjestön puheenjohtajana jatkaa Aulikki Sihvonen Kontiolahdelta. Piirijärjestön varapuheenjohtajina valittiin jatkamaan Jaakko Kekoni Kuopiosta ja Pekka Leskinen Leppävirralta. Piirin taloudenhoitajana Markko Rothström Varkaudesta

Aulikki Sihvonen toimii mm. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton valtuuston varapuheenjohtajana,  Jaakko Kekoni on mm. KYS-kuntayhtymän hallituksen jäsen ja Pekka Leskinen toimii mm. Savon liiton hallituksen varapuheenjohtajana ja Pohjois-Savon osalta sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta valmistelevan PoSoTe:n ohjaus- ja seurantaryhmässä. Markko Rothström on mm. Savon Koulutuskuntayhtymän hallituksen ja Kokoomuksen puoluevaltuuston jäsen.

Muiksi piirihallituksen jäseniksi valittiin Jenna Hattunen (jäsenliitot), Jouni Holopainen, Kuopio, Kati Hynninen, Varkaus, Tuija Kastari, Kiuruvesi, Reijo Kortelainen, Lieksa, Maarita Mannelin, Joensuu,  Mauri Tolvanen, Liperi ja Paavo Vatanen, Joensuu.

Piirikokous piti hyvänä sote-uudistuksessa toteutettavaa palvelujen käyttäjän mahdollisuutta valita itse palveluiden sekä julkisen, kolmannen sektorin tai yksityisen tuottajan.

Kokous edellytti hyväksytyssä toimintasuunnitelmassa kokoomuslaisilta luottamushenkilöiltä aloitteellisuutta ja valppautta, jotta aidolle palvelujen käyttäjien valinnanvapaudelle luodaan edellytykset palvelutuotannossa.

Kokouksessa keskusteltiin myös vuoden  2017 kuntavaalien ehdokasasettelun ja muun vaalivalmistautumisen etenemisestä. Kokous piti tärkeänä laajaa, kaikki vaalipiirin kunnat kattavaa kansalaiskeskustelua tulevaisuuden kunnista ja niiden tehtävistä. Ehdokaslistoilla on kaikissa kunnissa vielä tilaa aktiivisille tulevaisuuden elinvoimisten sivistyskuntien rakentajille.

Piirikokouksessa keskusteltiin myös tulevien maakuntavaalien ehdokasasettelusta. Maakuntavaalien ehdokaslistat pitää jättää toimintavuoden 2017 joulukuussa. Savo-Karjalan Kokoomuksen tavoitteen on koota täydet ehdokaslistat molemmissa maakunnissa. Pohjois-Karjalassa tavoite tarkoittaa 88 ehdokasta ja Pohjois-Savossa 103 ehdokasta.

Poliittisen tilannekatsauksen kokouksessa pitivät kokousta edeltäneessä Kysy kansanedustajalta –tilaisuudessa kansanedustajat Markku Eestilä ja Sari Raassina.

Kategoriat: Uutiset